preload background image

Mezoterápia

Hatóanyag bejuttatás mesterfokon!

 

 

Ha a mezoterápia szót halljuk 2 dolog ugrik be rögtön tűs vagy tű nélküli. Az eredeti, tűs változat egy a bőr alatti mélyebb rétegekbe szúrt injekciós eljárást takar, melynek a célja különféle hatóanyagok bejuttatása az emberi testbe. Az eljárást megalkotó Michel Piston francia orvos filozófiája szerint, a hatóanyagok akkor fejtik ki hatásukat a legintenzívebben, ha pontosan oda kerülnek és persze maximális koncentrációban, ahol be szeretnénk avatkozni a szervezet működésébe. Ezt az eljárást nemcsak kozmetikai, hanem gyógyászati célokra már több évtizede használják.

 

Tűs mezoterápia

 

Azoknak, akik nem ennyire bevállalósak, vagy csak nem szeretnék tűvel szurkáltatni magukat jó hír, hogy pár évvel ezelőtt megjelent a kezelés kozmetikai használatra alkalmas, biztonságos, tű nélküli változata.

 

A tű nélküli megoldás

 

2003-ban Peter Agree és Roderick Mackinnon amerikai orvoskutatók egy Nobel-díjat érő felfedezést tettek. Ők azok, akik kimutatták a sejtmembránokban a protein és az aquagén csatornákat, sőt ezeket speciálisan modifikált rádiófrekvenciával meg is tudtak nyitni. Ez azért jelentős, mert bőrünk felépítése miatt, a hatóanyagok bevitele kívülről rendkívül nehézkes és korlátozott. Viszont e csatornák segítségével lehetővé vált, hogy a nagy molekulasúlyú hatóanyagok is bejussanak közvetlenül a sejtekbe nagy mennyiségben. Ahol ténylegesen beindítják a regeneráló, tápláló, felépítő funkciókat.

 

Nobel-díjjas orvosok

 

Az elektroporáció a sejtek fizikai átrendeződését idézi elő. Mivel ez az eljárás váltóáramot használ (vagyis állandóan változtatja az áramfolyam irányát) átrendezi a bőrsejteket, új pórusokat és csatornákat hoz létre, és ezek nyitva lesznek addig, amíg a kezelés folyik, valamint az elektromos hullámok a sejtközi lipideken belül molekuláris változást is létre hoznak, ultra mikropórusok jelennek meg, ezzel megváltoztatják a bőr áteresztő képességét átmenetileg. Így téve lehetővé az aktív hatóanyagok áthatolását a bőr mélyebb rétegeibe.

 

Hatása a sejtekre

 

Az elektroporáció a sejtmembrán csatornák megnyitásával a hatóanyagokat közvetlenül a sejtbe juttatja. Ezért A tű nélküli mezoterápás kezelés során csak analitikai tisztaságú, steril hatóanyagokat használunk, amiket egyénre szabottan keverünk össze a kezelés alatt, de alkalmazhatunk kész koktélokat is.

 

Hatóanyagok

 

Más lokális hatóanyag-beviteli technológiáknál (ultrahang, iontoforézis) eredményesebb, látványosabb kezelések végezhetők, sőt még a tűs mezoterápiánál is hatékonyabb, ugyanis ott a sejtszintű anyagfelvétel nem biztosított. Tű nélkül ráadásul nincsen mellékhatás, vérzés, fájdalom, gyógyulási idő.

 

Az ultrahang hatása

 

A kezelés során a megnyílt csatornák, a sejtközti lipidek maguktól visszarendeződnek, ha az elektromos stimulációt abbahagyjuk. így a bevitt anyagok bent maradnak, és helyileg kifejtik sejtszintű hatásukat. Az eljárással sikerül a hám barrierfunkcióját, ami részlegesen megakadályozza a bőrre kerülő anyagok felszívódását, kijátszani.

 

Nobel-díj

 

A mezoterápia ezáltal sokkal hatékonyabb, mint egy egyszerű helyi kezelés. . Az eljárásnak köszönhetően a hatóanyagok 90%-a a mély szövetekbe és zsírsejtekbe jut.

 

  • 600%-kal      több hatóanyag jut a szarurétegbe
  • 1200%-kal      jobb hatóanyag bejutás a hámba
  • 4000%-kal      több hatóanyag kerül a bőralatti kötőszövetbe

 

Hatására a bőr mélyebb rétegei is hidratálódnak, a vízhiányos ráncok kisimulnak, az arcbőr és a nyak feszesedik. Nagy hatékonysággal kezelhetők: arc, toka, nyak, dekoltázs, kézfej. Sőt testre is alkalmazható, zsírbontásra és cellulit kezelésre egyaránt.

Hozzászólások lezárva.